Notice: הפונקציה add_theme_support( 'html5' ) נקרא בצורה לא תקינה. יש להעביר מערך של סוגים. למידע נוסף כנסו לניפוי תקלות בוורדפרס. (הודעה זו נוספה בגרסה 3.6.1.) in /var/www/wp-includes/functions.php on line 6078
גובה האגרה שעל אישה נפגעת אלימות במשפחה ו עבירות מין לשלם בהגשת תביעת פיצויים בשל גרם נזק גוף – תקדים

גובה האגרה שעל אישה נפגעת אלימות במשפחה ו עבירות מין לשלם בהגשת תביעת פיצויים בשל גרם נזק גוף – תקדים

0

כידוע, הגשת תביעה בשל גרם נזק גוף, איננה מחייבת כימות מראש של סכום התביעה והאגרה הנדרשת לתשלום היא סמלית ומגיעה לכמה מאות ₪ .

במרץ 2013 נכנס לתוקף תיקון לחוק בתי המשפט (אגרות) שקובע כי הגשת תביעה בשל גרם נזק גוף מעבירת מין או אלימות או לפי החוק למניעת הטרדה מינית בבית משפט שלום או בבית הדין לעבודה- תחייב באגרה שונה ומופחתת .

 

ואולם, תיקון זה לא חל על תביעות נזק המוגשות בבית משפט לענייני משפחה והכלל היה עד כה שעל האישה התובעת את נזקיה מהבעל האלים לשלם אגרה בגובה 1% מהסכום הנתבע ולכן עליה לכמת מראש את הסכום שהיא רוצה לתבוע. הסדר זה אילץ נשים רבות לוותר לחלוטין על הגשת תביעה או אילצן להקטין מאד את הסכום שהן תובעות, כדי שיוכלו לעמוד בתשלום גובה האגרה.

 

ההחלטה החדשה של כבוד הר' נלי רוסמן גליס מביהמ"ש לענייני משפחה בת"א מ 18/3/15 שמה קץ לסבל זה. השופטת קיבלה את טענותינו בשם האישה, כי אי החלת האגרה המופחתת לנשים נפגעות אלימות ועבירות מין על בית המשפט לענייני משפחה היא לקונה בחוק . על אף התנגדות המדינה לפרשנות שיצקתי לתקנות, קיבל בית המשפט את כל הטיעונים שלנו, וקבע כי אכן מדובר בלקונה משפטית ומעתה תשולם אגרה סמלית בלבד על תביעות נזיקיות בשל אלימות במשפחה המתבררות בבתי משפט למשפחה. תקדים ביהמש משפחה אגרה נשים מוכות

Share.

About Author

Comments are closed.